Flickr Images

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γιατί προβολή μέσω του STEP;


Το περιοδικό STEP θα προσφέρει την δυνατότητα σε όσους υποψήφιους θέλουν να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους σε σχέση με τα θέματα του δήμου. Η πρόταση του περιοδικού είναι οι υποψήφιοι να απαντήσουν σε 3 ερωτήσεις, ίδιες για όλους, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το στίγμα τους. Εναλλακτικά βέβαια μπορεί κάποιος να αρκεστεί σε ένα βιογραφικό ή μια κάρτα.
Ποια είναι η διαφορά μιας προβολής μέσω φυλλαδίων ή μέσω μιας κάρτας και της προβολής μέσω ενός περιοδικού;
Συνήθως τα διαφημιστικά φυλλάδια είναι δομημένα με μια ξύλινη γλώσσα και τις περισσότερες φορές κανείς δεν τα διαβάζει. Μετά είναι πανομοιότυπα σε όλους τους υποψήφιους και έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα να φανούν οι διαφορές ανάμεσα στους υποψήφιους. Και δύσκολα ένας ψηφοφόρος θα μαζέψει φυλλάδια διαφορετικών συνδυασμών για να τα μελετήσει και να κάνει την επιλογή του.
Στο περιοδικό οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών είναι συγκεντρωμένοι. Απαντούν σε ίδιες ερωτήσεις με αποτέλεσμα ο πολίτης, ιδιαίτερα ο αναποφάσιστος που είναι το ζητούμενο όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, να έχει την άνεση να κρίνει τους υποψήφιους με βάση τις απαντήσεις τους. Ο ψηφοφόρος θα διαβάσει το περιοδικό και από περιέργεια θα δει όλες τις απαντήσεις. Αυτό είναι κέρδος για τον υποψήφιο.


Το περιοδικό εκτός από την δημοσίευση στο εκλογικό τεύχος θα αναρτήσει τις απαντήσεις στο blog του περιοδικού και φυσικά θα γίνει και η ανάλογη κοινοποίηση μέσω facebook.

  • Η πολιτική είναι μια πάλη ιδεών και αυτές οι ιδέες πρέπει να εκφράζονται δημόσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου